SPORTS: Més que un club!!

Voetbal, echt een mannending, vrouwen vinden er in de meeste gevallen niets aan en zappen liever weg naar een romantische komedie of een gezellige familieshow. Nu moet ik toegeven dat ik waarschijnlijk niet een 100% meisje-meisje ben want ik houd dus wel van voetbal! De Nederlandse voetbal competitie vind ik niet zo heel erg interessant, daarentegen heb ik een grote voorliefde voor FC Barcelona!!

In m’n hoofd weet ik precies wat buitenspel is en kan het tijdens een wedstrijd ook aangeven maar wanneer ik het moet uitleggen dan zeggen alle mannen in huis dat mijn uitleg niet klopt. Nou daar ben ik het dus absoluut niet mee eens!!

Om terug te komen op mijn FC Barcelona liefde, gister zat ik met mijn Barca shirt op de bank de halve finale van de champions league te kijken, compleet met oeehh’s en aaahhh’s en vooral in de laatste minuut van de extra tijd!! Arghh gister het duidelijk niet hun beste optreden!! Maar waar komt deze liefde voor de Catalaanse voetbalclub vandaan? Nu kom ik al mijn hele leven in Spanje, in een dorpje 2 uur verwijderd van Barcelona. Mijn vader is een bijna een halve Spanjaard, komt er al meer dan 30 jaar, spreekt Castiliaans én Catalaans en is ook een groot fan van FC Barcelona. Ik heb het dus niet van een vreemde, haha..

Leuk is dat mijn ouders elk jaar een nieuw shirt voor me meenemen uit Spanje en mijn collectie met voetbalshirt steeds groter wordt! Gelukkig kan ik de shirts vaker aan dan alleen tijdens het kijken naar wedstrijden maar ook tijdens hockeytrainingen komen ze goed van pas! Af en toe zie ik er meer uit als een voetballer dan een hockeyer wanneer ik een compleet tenue aan heb.

Zijn jullie ook voetbalfans? Hebben jullie ook een favoriete club en voetbalshirts in overvloed?

Liefs,
Nuria

Advertenties

5 Responses to “SPORTS: Més que un club!!”

 1. amyandnickyblog

  Wat leuk! Nog een voetbalfan onder de meisjes! :D Ik ben zelf een énorme voetbalfan. Ik woon in België en ben een groot supporter van Club Brugge, een Belgische voetbalploeg. Ik ga ook echt élke match kijken, ook al woon ik aan de andere kant van het land. Ik ga ook regelmatig mee als ze in het buitenland moeten spelen, voetbal is echt mijn leven. Mijn hele kamer hangt vol met foto’s, posters, vlaggen, … hahaha :D

  En inderdaad! Ik heb gisteren de match ook gekeken en ze hebben echt wel brute pech gehad, telkens net naast of de paal, vet jammer! :( Maar ach, volgende wedstrijd als jullie thuis spelen komt het vast helemaal goed, Chelsea gaat daar écht niet komen winnen ;-). Ik hoop dat jullie de Champions League gaan winnen!

  Beantwoorden
   • amyandnickyblog

    Nee inderdaad! Ik denk trouwens dat Bayern ook nog gaat afzien als ze naar Real moeten gaan en dat het weer Barca – Real zal worden in de finale haha. En dan Barca winnen uiteraard! :P

   • nuriaarantxa

    Ik denk ook dat ze het niet makkelijk krijgen hoor! Maar ik zie toch liever Bayern in de finale dan wint Barcelona zeker ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: