RECEPT: Cakepops

Afgelopen vrijdag heb ik voor het eerst cakepops gemaakt. Ik wist niet of het zou lukken want bij m’n zusje was het compleet mislukt! Op culy.nl had ik een filmpje gezien hoe je ‘makkelijk’ cakepops maakt, voor mij het proberen waard :) Wat heb je nodig?

– 1 roomboter cake (gewoon uit de supermarkt)
– monchou (1/4 van een pakje)
– 3 repen chocolade
– lolly stokjes
– toppings

In een grote kom verkruimel je 3/4 van de cake, doe de monchou erbij en roer het door elkaar tot het een plakkerig geheel is. Pak wat van de cake kruimels en maak er een stevig balletje van. Leg de balletjes op een overplaat of groot bord met bakpapier erop, zodat ze niet blijven plakken. Zet de balletjes ongeveer 20 minuten in de vriezer zodat ze wat harder en steviger worden. In de tussentijd kan je de chocolade verwarmen zodat het een warme egale massa wordt. Wanneer de chocolade gesmolten klaar is voor gebruik haal je de helft van de balletjes uit de vriezer.

Om te beginnen doop je een lolly stokje ongeveer 1,5 cm in de chocolade waarna je het stokje in een balletje steekt, even wachten totdat het stevig vast zit. Dan doop je het balletje in de chocolade totdat het helemaal bedekt is, om de overtollige chocolade eraf te halen tik je voorzichtig met het stokje op de rand van de pan en draai je het stokje rond. Als er genoeg chocolade op zit kan je de cakepop dippen in de topping die je hebt gekozen. Om de chocolade te laten ‘drogen’ is het handig om een vergiet om te draaien en de cakepops daarin te steken om hard te worden.

Ik had gedacht dat het moeilijker zou zijn maar het viel reuze mee! Ik ga het zeker nog een keer proberen!

Hebben jullie wel eens cakepops gemaakt?

Liefs, 
Nuria

Advertenties

4 Responses to “RECEPT: Cakepops”

  1. Flo

    Wauwie wat een snoepjes zijn het! Lijkt me superleuk om te maken! Wat een leuke foto hier rechts boven trouwens, lekker ijsje :)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: