FOOD: Risotto with shrimps

IMG_2328Dit is een van de lekkerste risotto’s die ik de afgelopen maanden heb gegeten. Mijn zusje heeft dit recept bedacht en het is echt hemels! Het is echt heel makkelijk dus je hoeft er ook geen sterrenkok voor te zijn om iets lekkers op tafel te zetten. Hier dus het recept om het zelf ook eens te proberen. Wat heb je nodig (voor 4 personen)?
– 300 gram risotto rijst
– 2 bouillonblokjes
– 250 gram kastanje champignons
– 2 uien
– 1 teentje knoflook
– scheut wijn
– 40 gepelde garnalen
– scheutje kookroom

Schermafbeelding 2013-04-16 om 19.47.47

Om te beginnen zet je een pan water op met 800ml water om de bouillon blokjes in op te lossen. In de pan waar je de risotto in gaat maken doe je een scheutje olijfolie en daar fruit je de uien en knoflook in (gesnipperd). Wanneer de uien glazig zijn kan je de gesneden champignons erbij doen. Na ongeveer 2 minuten kan de risotto erbij. Als de korrels glazig zijn kan je de wijn erbij doen. Zet de wekker op 25 minuten en doen er telkens een soeplepel bouillon bij.

Laat het vocht koken en zorg ervoor dat je blijft roeren zodat de risotto het vocht opneemt. Na ongeveer 15 minuten kan de scheut kookroom erbij om het romig te maken. Wanneer de risotto klaar is kan je het even laten staan en ondertussen de garnalen bakken. Eenmaal op het bord schep je de risotto op en leg je de garnaaltjes er bovenop.

Eetsmakelijk!!

Liefs,
Nuria

Advertenties

6 Responses to “FOOD: Risotto with shrimps”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: