TAG: My furry friend!

Schermafbeelding 2016-02-06 om 23.40.09Takkie hebben jullie al heel wat keren voorbij zien komen op mijn blog. Niet voor niets want hij is een van mijn favorieten onderwerpen en fotomodellen. Vandaag dus een blog over onze hond, de tag heb ik overgenomen van Cynthia!

Wat is de naam van je huisdier?
Onze teckel heet Takkie. Ja hij is inderdaad vernoemd naar de teckel in de verhalen van Jip en Janneke. Als ik het me goed kan herinneren heeft mijn zusje zijn naam bedacht en we waren het eigenlijk gelijk allemaal eens dat Takkie de juiste naam voor hem is!

Wat voor dier is het en wat voor ras?
Takkie is een hond, dat was natuurlijk al duidelijk en hij is een ruwharige dwergteckel. Teckels heb je in verschillende maten, Takkie is van de middelste maat maar een beetje klein uitgevallen. Zijn vacht is ruw en hij heeft een wildkleur. Dit is een soort mix van bruin, zwart, grijs en een beetje blond.

Hoe lang heb je je huisdier al?
We hebben Takkie nu bijna 4,5 jaar.

Schermafbeelding 2016-02-06 om 23.41.36

Hoe heb je je huisdier gekregen?
Ik spreek altijd over dat wij Takkie kregen want hij is van mijn moeder, zusje en van mij. Wij hebben met z’n drieën mijn vader moeten overhalen om weer een hond te nemen. Nadat onze labrador Max was overleden wilden mijn ouders geen huisdieren meer. Maar omdat mijn zusje en ik zo graag wilden hebben we het met mijn moeder overlegd en die was snel ‘om’. Pappa was wat lastiger te overtuigen maar uiteindelijk was hij ook om! We hebben meerdere nestjes bezocht en uiteindelijk in Veenendaal Takkie gevonden.

Hoe oud is je huisdier?
Takkie wordt in augustus 5 jaar.

Wat zijn een paar gekke dingetjes over de persoonlijkheid van je huisdier?
Een paar dingen? Dat is lastig want Takkie heeft zo veel gekke dingetjes! Hij houdt van knuffelen, hij is echt een gezelligheidsdier. Hij ligt nooit in z’n mand, altijd naast ons op de bank en het liefst op de plek waar geen plek is. Hij beschermt alle familieleden, als hij je niet kent dan zal hij onmiddellijk naar je blaffen. Hij eet alleen wanneer hij daar zelf zin in heeft, hij eet geen koekjes van anderen, hij haat in bad gaan en ga zo maar door..

Wat betekent de relatie met je huisdier voor je?
Takkie is echt een familielid. Dat klinkt natuurlijk een beetje raar, maar als je zelf een hond hebt of hebt gehad dan weet je dat het echt zo kan voelen. Je zorgt voor hem en hij zorgt op een bepaalde manier ook voor jou. Hij is altijd blij je te zien, ook al ben je boos of chagrijnig. Hij is echt onmisbaar!

Schermafbeelding 2016-02-06 om 23.40.55

Wat zijn je favoriete herinneringen met je huisdier?
Jeetje dat is lastig want je maakt zo veel dingen mee! Maar het leukste wat ik me nu kan bedenken is vorige zomer in Spanje. Voor het eerst dat hij mee ging op vakantie, dat we hem lieten zwemmen in de zee, zo leuk!

Wat zijn de koosnaampjes die je hebt voor je huisdier?
Dat zijn er echt heel veel! Taksi, Takster, Lurfie, Slurfje, Slurf, Lurf, Poeper, Chubbie, Chubster.. Niet dat hij naar al deze namen luistert maar goed, alles wat op -ie eindigt dat gaat goed.

Dat was het voor vandaag over Takkie. Ik hoop dat jullie ook veel liefde en plezier halen uit jullie huisdier net zoals ik van Takkie.

Liefs,
Nuria

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: