PERSONAL: Hoorde ik dat goed?

Schermafbeelding 2016-03-07 om 21.22.56Okee, vandaag iets persoonlijks. Iets waar ik me eigenlijk helemaal niet druk om zou moeten maken maar het toch doe.

Al 10 jaar lang sta ik elke zondag op het hockeyveld, 70 minuten lang achter een balletje aanrennen met een stick in mn handen. De tegenstander uitdagen, beetje sportief duwen en schelden hier en daar, dat hoort er ‘gewoon’ bij. In die 10 jaar heb ik veel dingen gezegd en tegen me laten zeggen, van kutwijf tot de meest vreselijke ziektes heb ik om m’n oren gehad. Ik kijk er niet eens meer van op, want het is niet persoonlijk (in 99% van de gevallen). Tot afgelopen zondag. Zondag ben ik voor het eerst uitgescholden en vond ik het echt vervelend.

Wat gebeurde er,  ik trok een sprint, viel en met iemand anders stick tussen m’n kuiten belandde ik op het kunstgras. Zonder dat ik de tijd kreeg om op te staan werd de stick al tussen mijn benen weg gegraaid. Waarop ik, demonstratief een geïrriteerde blik wierp op mijn tegenstander. Hierop volgde haar reactie. ‘Sta gewoon op, DIKKE BIG!!’

WTF?! Ik verstond het eerst niet en vroeg een paar minuten later aan een teamgenoot of ze zojuist echt had gezegd wat ik dacht gehoord te hebben. Er werd bevestigd wat ik had gehoord.

Eerst was ik gewoon flabbergasted, hoe kan je dat nou zeggen? Zeg dan kutwijf ofzo. Daarna dacht ik, heb je wel eens naar jezelf gekeken in de spiegel? Want zelf is ze ook niet bepaald een slanke den. Toen moest ik eigenlijk gewoon lachen.

Leuk vond ik het niet want de afgelopen dagen loop ik dus rond met die twee woorden in m’n hoofd. Iets wat ik niet moet doen, I know, maar toch.. Let it gooooooo, let it gooooooo!!

Voor iemand die niet dik, maar zeker ook niet dun is, zijn opmerkingen op gewicht en uiterlijk gewoon not done. Stomme doos, waarschijnlijk was ze gewoon heel gefrustreerd ach ik zal het nooit weten. Ik vind mijn uiterlijk belangrijk en het liefst weeg ik 5 kilo minder maar nu ik dit schrijf schuif ik met gemak twee bastogne koeken naar binnen. Waarschijnlijk herkenbaar voor veel meiden, dat hoop ik tenminste..

Goed, ik moet deze zwarte zondag maar snel achter me laten en dat biggetje in m’n hoofd lekker laten gaan.

Liefs,
Nuria

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: